Etusivu‎ > ‎Heikin tarinoita...‎ > ‎

vuosi 2009

talvi 2008 - 09

Talvi 2008 - 09 meni veneen kunnostus ja varustelutöiden merkeissä. Ensitöiksi asensin uuden lämmittimen vanhan lämpöpumpun tilalle, valitani lämmittimeksi oli vebasto 2000 joka on kyllä suositusten mukaan tarkoitettu paljon pienempään veneeseen. Se on kuitenkin tarpeeksi pieni mahtuakseen takahytin sivulokeroon joten mahdolliset huoltotarpeet olisi helppo hoitaa kun laite on helposti saatavilla. Lämmitintä on tarkoitus käyttää lähinnä merellä joten tehon pitäis riittää. Käytäntö osoitti että teho kyllä riittää, käytin sitä talvipakkasilla telakalla kun tein veneellä asennus ja remonttihommia, tarkenin vallan mainiosti kovemmillakin pakkasilla vaikka käytin lämmitintä vain puolitehoa.
Myös kylmäboxin kompressori piti vaihtaa ja samalla vaihdoin myös höyristimen "kylmäakku" tyyppiseen, olihan se hieman kalliimpi ratkaisu mutta säästää kyllä sähköä meriolosuhteissa, pitää boxin kylmänä lähes vuorokauden kertavarauksella.
Nettiyhteys veneessä täällä kotivesillä toimii kyllä "mokkulalla" tai 3g kännykällä kohtuullisesti mutta ulkomailla sitä ei voi käyttää, hinnoittelu on aivan käsittämätöntä ryöstöä. Sensiaan wifi verkkoja kyllä löytyy pitkin euroopanrantaa melkohyvin, ongela on vain verkkojen lyhyehkö kantomatka ja marinoissa lisäksi veneiden mastojen aiheuttama häiriö joten hankin veneeseen vahvistimella varustetun ulkoantennin, valmistaja lupaili sille 2 - 5 nm kantomatkaa mikä on mielestäni melko paljon, saa sitten nähdä miten käytännössä pelittää...
Muita talviaskareita oli koneen kumityynyjen vaihto, sinänsä helppo homma mutta tietenkin pahimmassa paikoissa olevat pultit oli niin jumissa että ne oli sahattava poikki, siinä feini oli kova sana, parikymppinen pultti lähes pääsemättömässä paikassa katkesi helposti. Kyllä näillä nykypäivän keksinnöillä on helppoa askaroida...
Kevättalvi kului sitten lakkapintojen uusimisessa ja kaikenlaisissa pikkuhommissa.

Kevättalven kohokohta oli käynti Pietarsaaressa, saimme kutsun Balticin uusien tuotantotilojen avajaisiin ja tottakai sinne piti mennä. Valtavassa hallissa oli jo pari venettä työnalla, toinen oli 147 jalkainen pursi joka oli perushuollossa ja toinen valtava 200 jalkainen "Panamax" joka oli vielä rakenteella. Päivätilaisuudessa oli ohjelmassa nämä normaalit juhlapuheet sekä kakkukahvit ja tutustumiskierros uusiin hienoihin toimitiloihin ja toimintatapoihin, illalla oli sitten vuorossa juhlaillallinen joka oli katettu tuon 200 jalkaisen hiilikuiturungon alle. Ilta oli mukava ja saimme tutustua myös muihin "Balticperheen" jäseniin.

Maaliskuussa alkoi sitten kannen kunnostusprojekti. Vanha teak kansi oli jo hiottu kertaalleen joten siinä ei ollut enää hiomisvaraa jäljellä, olin mietiskellyt pitkään miten kunnostus olisi mahdollista tehdä ilman kohtuutonta työmäärää eli veneen purkamista sisältä että saisin helojen pultit auki, kaikenlisäksi skuuttikiskojen pultit oli laminoitu altapäin joten homma näytti hankalahkolta. Ratkaisu oli lopulta yksinkertainen eli liimata vanhan kannen päälle uusi rimoitus joka oli 5,5 mm paksu eli se paksuus mikä siitä oli hiottu pois. Olin jo syksyllä hankkinut sopivan erän teakkia Seppälältä ja kun keväällä kannella alkoi olla tarpeeksi lämmin tein kannelle pintahionnan ja aloitin rimojen liimailun. Liimaus olikin sitten odotettua helpompi operaatio, 32 * 5,5 mm rima taipui ihan helposti verrattuna aikaisempaan kokemukseeni kun tein teak kannen aikoinani ensimmäiseen köliveneeseemme 12mm paksusta rimasta, se kyllä pisti hanttiin tosissaan. Liimana käytin PlasticPaddingin P700 asennusliimaa ja sitä käytin myös saumaukseen, aika sitten näyttää onko valintani ollut oikea, vaikuttaa kuitenkin hyvältä liimalta. Saumauksen tei teippaamalla eli maalarinteippiä sauman molemmin puolin, liimaa saumaan ja lastalla sileäksi. Saumauksessa on paineilma hyvä apu saumojen esipuhdistukseen muuten se voisi olla melko työlästä. Aikaa kannen kunnostukseen meni reilut pari kuukautta, rimoja ei voinut liimata kuin yhden kierroksen vuorokaudessa johtuen liiman hitaasta kovettunisesta mutta toisaalta olihan homma vastaavasti sitten leppoisampaa. Lopputulos oli mielestäni hyvä ja kustannukset melko edulliset, yhteensä vain noin 1500 eur luokkaa joskin työtähän siinä tietysti oli melkoisesti.

Vene laskettiin sitten vesille juhannuksenalla, aikaisemmin en olisi matalan veden takia sitä voinutkaan laskea koska meillä veneiden laskupaikalla normaalivesi on juuri ja juuri sen 2.2m mikä on veneemme syväys.

Talvi oli kulunut nopeasti, paljon olin saanut tehdyksi mutta vielä jäi paljon tekemistä seuraavaksi talveksi jotta vene olisi valmis suunnittelemaamme välimeren reissua varte jonka pitäisi toivonmukann alkaa kesällä 2010. Nyt vietetään kesä kotivesillä ilman senkummempaa suunnitelmaa, seilaillaan sinnetänne tuulen ja mielialan mukaan.

Comments