Linkit

Vuoden 2011 jutut löytyvät linkistä http://symariannev.blogspot.com/


18.10.2010 Rotterdam http://www.citymarinarotterdam.nl/site/


Tälle sivulle olen kerännyt linkkejä joita itse olen käyttänyt ja lisäilen niitä sitämukaa kun niitä löytyy.

Tärkeimpiä linki tällaisella venereissulla on tietenkin sääsivujen linki, niitä on hyvä olla useampia että voi sitten vertailla ennusteita. Itse käytän pääasiassa ugrib sääohjelmaa jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta http://www.grib.us/ ohjelman avulla voin ladata 5 – 7 vrk sääennusteen valitsemaltani alueelta ja tallentaa sen koneelle joten voin tarkastella sitä vaikka en olisikaan online tilassa. Olen seuraillut sen paikkaansapitävyyttä ja melkohyvin se kyllä näyttää tulevat kelit, toki tuulen voimakkuuksiin kannattaa lisätä tuollaiset 30 - 40 % varmuusvara mutta niinhän se on syytä tehdä myös muihin sääennusteisiin. Muita käyttämiäni säälinkkejä ovat www.windguru.cz/ ja www.passageweather.com/ nämä tosin vaativat sitten tuon nettiyhteyde mutta ihan käyttökelpoisia sivustija molemmat. Mukava sääsivusto josta voi etsiä myös historiatietoja säätilasta ympäri maailman on http://freemeteo.com/default.asp?pid=15&gid=660158&la=10

Vuorovesitiedot löytyy kyllä nautikal almanakasta mutta helpointa ne on hakea netistä osoitteesta http://easytide.ukho.gov.uk/EasyTide/EasyTide/SelectPort.aspx sieltä saa ilmaiseksi viikon vuorovesitiedot valitulta alueelta ja ne voi sitten tallentaa koneelle jotta voi sitten matkalla niitä tarkastella.

Tällaisella reissulla pitää nuo veneen vakuutusasiat olla kunnossa ja sellaiset että ne kattavat vahingot kyseisillä merialueilla, lisäksi marinoissa saatetaan vaatia vastuuvakuutusta ja tietysti vakuutuskirjat on oltava monella kielellä. Etsiskelin pitkään sopivaa vakuutusyhtiöä ja valintani on http://www.yacht-pool.fi/

Senlisäksi että se on edullinen niin se eroaa muista vakuutuksista selvästi edukseen, taustalla on iso Saksalainen vakuutusyhtiö ja Suomen edustaja on itsekkin purjehtia, purjehtinut omalla veneellään sekä Välimerellä että Karibialla joten kokemusta kyllä riittää.

Kun varustelin venettä matkaa varten käytin suunnittelussa apuna http://www.nauticexpo.com/ sivustoa. Kartat ja kirjat tilasin pääasiassa http://www.imray.com/ nettikaupasta. Näppärä ilmainen navikontiohjelma löytyy osoitteesta http://bigdumboat.com/cpnnews.html . Tarvikehankinnoissa hyvä ja edullinen nettikauppa on http://www.svb.de/ rahti on edullinen ja toimitukset nopeita, tilatut tuotteet tulee kotiovelle 3 - 4 päivässä.

Reittisuunnitelmien tekoon löytyy netistä paljonkin hyviä sivustoja, esim.http://www.rccpf.org.uk/  hyvä sivusto josta saa perustiedot suunnitelmiin. Alankomaiden läpi pääsee mastopystyssä ja siitä löytyy tietoa osoiteesta http://www.staandemast.nl/ ja marinat löytyy sitten linkistä sivuilta http://www.marina-guide.eu/en/marinas/ ja http://www.safeberths.com/index.php . Perustiedot Portugalin rannikosta on esitetty sivustolla http://www.manorhouses.com/ports/map.htm .


Comments